Om mig

Jag heter Linda Ncomo Sjöström. Jag bor i Vattholma tillsammans med man och barn.

Vi har åtta katter i hushållet.

Våren 2014 åkte sonen och jag på Uppsala Kattklubbs kattutställning i Alianshallen i Uppsala. På väg ut började vi prata med en man i kassan och efter att jag sagt att jag är allergisk mot katt visade han oss Sibbarna och tippsade om rasen som är allergivänligare än andra raser. Både jag och sonen föll pladask för de katter vi såg. Det var rejäla katter med päls. De var så uppmärksamma och nyfikna på vad som hände utanför buren. När vi kom hem Googlade vi efter Sibirisk katt och kom till S*Zjillas katteri. Jag kontaktade Eva Thorvaldsson Åhman och efter lång väntan fick vi hämta hem våra fina katter

S*Zjillas Holmfrid Elladotter och S*Zjillas Hulda Elladotter.

Jag började ställa ut tjejerna och fastnade för det med.


Under våren 2015 började jag fundera på stamnamn och efter ansökan registrerades Katteri SE*Änglabygdens. Namnet Änglabygden kommer från Vattholma hembygdsförenings tidning. De i sin tur blev inspirerade av de små änglarna som förr tillverkades i Vattholmabruk.


Jag siktar på att föda upp Sibirer i liten skala här hemma. För mig är det viktigt att föda upp rastypiska, friska och sunda katter. Jag avlar på rastypiskt utseende, sundhet och bra temperament.

Då kattungarna lever tillsammans med oss är de vana vid barn, ljud och andra katter.


Hoppas att du tycker om det du ser när du tittar runt på hemsidan. 

Tveka inte att ta kontakt om du har frågor.

Mig når du lättast med SMS eller e-post.

Hälsningar

Linda Ncomo Sjöström

lindans@anglabygdens.se

070-452 80 19